Ontdek zaterdag 8 juni Polder Oukoop en Hoeve Stein

June 04, 2019 272 keer bekeken

In samenwerking met natuurboerderij Hoeve Stein organiseert Staatsbosbeheer zaterdag 8 juni de activiteit De polder in. Deelnemers volgen een prachtige wandelroute dwars door het oer-Hollandse landschap en leggen daarbij een deel af met een fluisterboot. De activiteit start om 10:00 uur bij natuurboerderij Hoeve Stein, Oukoopsedijk 20 in Reeuwijk en duurt circa 3 uur.

Opgeven voor deze excursie kan via www.staatsbosbeheer.nl/ontdekpolderoukoop
Staatsbosbeheer beheert dit gebied speciaal voor de weidevogels en werkt hierbij nauw samen met natuurboerderij Hoeve Stein. Begin juni staan de kruiden en bloemen in de polder volop in bloei en zijn ook de weidevogels nog aanwezig.

De activiteit start met een rondleiding op natuurboerderij Hoeve Stein waarbij de boer een toelichting geeft op zijn bedrijfsvoering die is gericht op weidevogels. Vervolgens gaat de wandeling met de gids tussen de plassen en weilanden door. Halverwege deze wandeling stappen de deelnemers in een fluisterboot richting de Oukoopse molen en de Prinsendijk aan de Enkele Wiericke. Vanaf hier gaat de wandeling verder over de Prinsendijk met zicht op de “Put van Kruijt”. Met zijn prachtige legakkers en petgaten is de geschiedenis van dit gebied goed te zien.

De kosten voor deze activiteit bedragen 10 euro en kinderen tot 12 jaar kunnen voor 5,00 euro deelnemen. De route gaat over grasland en is daardoor niet geschikt voor minder-validen.

Foto copyright Marion Bilius

Kijk op Natuurinclusieve landbouw als je hier over wilt lezen.

 

Cookie settings