Enquête hondenbeleid: Denk mee!

30-11-2020 1773 keer bekeken

Hondenbezitters zijn trouwe gebruikers van de natuur- en recreatiegebieden van Groenalliantie Midden-Holland. Met een nieuw hondenbeleid wil Groenalliantie dat regels voor hondenbezitters eenduidig en helder zijn. Bezoekers kunnen meedenken over hondenbeleid en zonering middels een enquête.

Het wordt steeds drukker in de gebieden en er zijn wel eens problemen met honden. Door middel van zonering met gebieden waar honden los mogen lopen, waar ze aangelijnd moeten zijn en waar ze verboden zijn willen we duidelijk maken voor bezoekers wat er waar mogelijk is. Ook wil Groenalliantie regels maken voor het uitlaten van grote aantallen honden per begeleider.

Enquête

Met een enquête verzamelen we informatie om de zonering en het vergunningenbeleid vorm te geven. Omdat het door de coronamaatregelen niet mogelijk is om nu een informatieavond te organiseren is een online enquête gestart. Iedereen (met of zonder hond) kan meedenken over het hondenbeleid. Je kunt aangeven waar bezoekers hun hond wel en niet zouden kunnen laten loslopen en waar je ze liever niet ziet. Ook kun je aangeven waar je misschien wel eens last hebt van honden.

In de enquête vragen we ook aan hondenuitlaatservices en hondentrainers of ze in aanmerking willen komen voor een vergunning om in de gebieden van Groenalliantie te (blijven) werken. Het gaat om de gebieden: Gouwebos, ’t Weegje/Oostpolder, Reeuwijkse Hout, Goudse Hout, Twaalfmorgen, Elfhoeven, Krimpenerhout, Loetbos, Steinse Tiendweg, Lageweg en Elserkade.

Denk mee en vul de vragenlijst in. De enquête is anoniem en het duurt ongeveer 10 minuten.

Uitwerking resultaten

De resultaten van de enquête worden besproken in bewonersavonden, die in februari en maart 2021 worden georganiseerd, al dan niet digitaal, dit is afhankelijk van de dan geldende corona maatregelen. In juli 2021 stelt het bestuur van Groenalliantie de hondenverordening, zonering en het beleid vast.

Cookie-instellingen