Borden geplaatst bij Surfplas Krimpenerhout in Krimpen aan de Lek

23-07-2020 336 keer bekeken

Duidelijkheid over gedragsregels voor een prettig, schoon en veilig recreatiegebied. Op woensdag 22 juli hebben burgemeester Cazemier (Krimpenerwaard) en de voorzitter van Groenalliantie, wethouder Oskam (Bodegraven-Reeuwijk), nieuwe borden geplaatst bij de Surfplas Krimpenerhout in Krimpen aan de Lek.

Deze borden zijn geplaatst om recreanten meer duidelijkheid te bieden over de regels die gelden in en om het recreatiegebied. 

De Surfplas in Krimpen aan de Lek is afgelopen winterseizoen ontwikkeld tot een attractief recreatiegebied en hiervan wordt volop gebruik. De populariteit van de Surfplas heeft helaas ook geleid tot overlast en vandalisme. Groenalliantie, eigenaar van dit gebied, werkt nauw samen met gemeente Krimpenerwaard, politie, BOA’s, jongerenwerk en Staatsbosbeheer om de veiligheid op en rond de Surfplas te waarborgen. Binnen deze samenwerking zijn de regels verduidelijkt. Dit is nodig om een prettig, schoon en veilig recreatiegebied te hebben voor iedere gebruiker. De nieuw geplaatste borden brengen de bezoekers op de hoogte van deze regels.

Een van de nieuwe regels luidt dat aanwezigheid in en om de surfplas (m.u.v. fiets- en wandelpaden) tussen zonsondergang en zonsopkomst verboden is. Ook is het gebruik van alcohol in het gebied rondom de surfplas  niet toegestaan. Dit alcoholverbod is gebaseerd op de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente. Het alcoholverbod is niet van toepassing op het restaurant en bijbehorend terras, waarvoor een vergunning is afgegeven in het kader van de Drank- en Horecawet.

De regels zijn door het plaatsen van de borden voor alle bezoekers duidelijk. We hopen dat meer duidelijkheid omtrent deze regels een positieve bijdrage levert aan het recreatieve gebruik van het gebied. Mocht het toch nodig blijken dan gaan we in samenwerking met onze partners extra maatregelen nemen, uiteraard hopen we dat dit niet nodig is.

Cookie-instellingen